Swiss Photobook Concept fotókönyv-szerkesztő

A Swiss Photobook Concept fotókönyv szerkesztő alkalmazás sokoldalú és könnyen kezelhető, akárcsak egy zsebkés. Ha meg kívánja ismerni működését, kérjük, olvassa el rövid ismertetőnket.

Képfeltöltés

A Fotóim menüpont alatt található képfeltöltés funkció a fotókönyvhöz szánt képsorozat feltöltésére szolgál. A feltöltési sebesség az internetkapcsolat minőségétől és a képek méretétől függ, így a folyamat akár hosszabb időt is igénybe vehet. Egy adott képsorozathoz később bármikor tölthet fel további képeket a fotók hozzáadása gombbal. A szerkesztőszoftver kizárólag jpg kiterjesztésű fájlokkal dolgozik, egyéb képformátumokat nem fogad. Amennyiben technikai kérdése van, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.
Előfordulhat, hogy a számítógépére telepített víruskereső beavatkozik az internetes képfeltöltésbe. Ilyen esetekben a képfeltöltés állapotát jelző piros csík – teljes feltöltöttséget mutatva – azonnal felszalad, a képek feltöltése viszont még folyamatban van. Ha úgy tapasztalja, hogy a víruskereső szoftver (meg)akadályozza a képfeltöltést, a feltöltés idejére kapcsolja ki1, vagy próbálja meg úgy beállítani, hogy ne blokkolja az adatforgalmat.

A víruskereső szoftver kikapcsolásával járó kockázatokról érdeklődjön a szoftver gyártójánál.

A fotókönyv szerkesztésének megkezdése

A fotókönyv elkészítése a szerkesztés gombbal kezdhető meg. Kezdésként válasszon méretet, majd várjon, míg betöltődik a szerkesztő szoftver. A képsorozat fotóit a baloldali képlistában találja.

Borító

A borítóra szánt kép beszúrásához – az egér bal gombjával – kattintson a kiválasztott fotóra, majd a gombot nyomva tartva húzza a borító első vagy hátsó lapjára azt. Az egérgomb elengedésével a kép bekerül a kiválasztott mezőbe. Amennyiben a képet később áthelyezné, a képre kattintva (és a gombot nyomva tartva) bármikor megteheti.

Az aktuális kép felső részén megjelenő ikonsor a következő lehetőségeket tartalmazza:
+: kép nagyítása
-: kép kicsinyítése
C: kép forgatása (ha egy álló kép fekszik, ezzel helyes a pozícióba forgatható)
(): mérethez igazítás (ez a funkció úgy méretezi a képet, hogy a teljes mezőt kitöltse, illetve túlzott nagyítás esetén visszaállíthatja vele az eredeti képméretet)

Könyvcím beírása

A borító gerincére és előlapjára tetszőleges szöveget írhat, a rendelkezésre álló sorok száma előbbinél egy, utóbbinál kettő. A szöveg beviteléhez és formázásához, kérjük, használja az oldal tetején látható menüt (csak akkor látszik, ha a borítóhoz lapozunk a könyvben). Itt lehetősége nyílik a szöveg begépelésére, a betűk típusának illetve méretének megadására, sőt, ha úgy ítéli meg, hogy a felirat beleolvad a fotóba, a Szöveg keret és a Szöveg árnyék menüpont használatával kiemelheti azt.
Figyelem! A gyártás során a szöveg pontosan úgy fog rákerülni a könyvre, ahogy Ön a képernyőn látja. Amennyiben a szöveg túllóg az oldal határain, végei a kész könyvön sem fognak látszani

Belső oldalak szerkesztése

Fotók behelyezése

Ha végzett a borítóval, kattintson az oldal jobb oldalán látható nyílra, és kezdje meg a belső oldalak szerkesztését. A lapozás után megjelenő menüből kiválaszthatja az elképzeléseinek megfelelő sémát, ami alapján a következő oldalpáron elhelyezheti majd fotóit. Ezt követően (akárcsak a borítónál), húzza a képeket az oldal mezőibe. Ha az oldalpár elkészült, kattintson újfent a jobboldali nyílra, és folytassa a munkát a következő oldalpáron.
A minimális oldalszám 30 (15 oldalpár), ezt elérve lezárható a megrendelés, de igény esetén a könyv 60 oldalig (30 oldalpár) bővíthető.

Figyelem! Ha egy képet már felhasználtunk, a képlistában szereplő miniatűr beszürkül, de ez csak figyelmezetés, a kép többször is felhasználható.

Minőségi figyelmeztetés

Ha a kiválasztott fénykép nyomtatási minősége kritikusan alacsony (100 dpi alatt), a fotó képmezőbe húzásakor figyelmeztetés jelenik meg. A figyelmeztetést jóváhagyva a kép a mezőben maradhat, de tanácsos kicserélni.
Szintén figyelmeztetés jelenik meg, ha annyira belenagyít egy fotóba, hogy nyomtatási minősége túlságosan lecsökken. A figyelmeztetést jóváhagyva tovább nagyíthatja a képet, de nem javasolt, sőt inkább a kicsinyítse.

Fotó cseréje, oldalpár átszerkesztése, törlése

Ha a behelyezett fotót le kívánja cserélni, egyszerűen húzzon egy másik fotót a mezőbe. Már behelyezett fotót nem lehet közvetlenül másik képmezőbe áthúzni, amennyiben egy képet át szeretne helyezni, a fotót újra be kell húznia a képlistából.
Ha az oldalpár szerkesztése közben úgy érzi, hogy más elrendezés megfelelőbb lenne, az oldalelrendezés gomb megnyomásával újra kezdheti az aktuális oldalpár szerkesztését.
Miután átlépte a minimális 15 oldalpárt (30 oldalt), az utolsó oldalpárt igény esetén törölheti.

Fotók megjelenítése a szerkesztő szoftverben

A gyors működés érdekében a szoftver kicsinyített méretű nézőképeket generál a szerkesztéshez, előfordulhat tehát, hogy nagy méretű monitoron a képek kockásnak, pixelesnek tűnnek. Amennyiben a rendszer nem figyelmeztet alacsony felbontásra, a nyomtatási minőség jó lesz, mert a könyv gyártása során nem a szerkesztéshez használt nézőképek kerülnek felhasználásra, hanem az Ön – eredetileg feltöltött, nagy felbontású – fotói.

Szöveg hozzáadása a fotókhoz

A fotókönyvben elhelyezett fényképekre (egysoros) megjegyzést is írhat. Ehhez kattintson az oldal tetején megjelenő ikonsor jobb szélső, T feliratú gombjára, majd a felugró ablakba gépelje be a kívánt szöveget. Itt nyílik lehetősége továbbá a betűk típusának illetve méretének megadására, valamint a keretről és az árnyékolásról is itt dönthet.
Figyelem! A gyártás során a szöveg pontosan úgy fog rákerülni a könyvre, ahogy Ön a képernyőn látja. Amennyiben a szöveg túllóg az oldal határain, végei a kész könyvön sem fognak látszani

Fotók forgatása

Amennyiben a mezőbe húzott fotó az „oldalára dőlve” jelenik meg, az ikonsoron található forgatás gombbal a helyes pozícióba állíthatja.

Szerkesztés megszakítása, mentése

A Később folytatom gomb megnyomásával a könyv szerkesztése felfüggeszthető. Ez esetben a befejezésre váró könyv a Fotókönyveim menüpont alá, a Félbehagyott könyvek közé kerül, innen később bármikor megnyitható és befejezhető.

Szerkesztés befejezése, megrendelés

Amint elérte a minimális 30 oldalas oldalszámot, a képernyő bal alsó sarkában megjelenik a Végeztem, tovább a rendeléshez gomb. Ennek megnyomásával elkezdődik a rendelési folyamat, melynek első lépéseként még utoljára ellenőrizheti, hogy a fotókönyv megfelel-e elképzeléseinek. Ezt követően (a megrendelő oldalon) megadhatja, hogy hány példányt kíván legyártatni, illetve ha rendelkezik kedvezményre jogosító kóddal, azt is beütheti.

A feltüntetett vételár bruttó, de nem tartalmazza az esetlegesen rendelt futárszolgálati díjat, melynek összege bruttó 1000 forint.

A Rendelés feladása gombra kattintva válassza ki, hogy személyesen üzletünkben (WestEnd City Center – 1062 Budapest, Váci út 1-3., Kölcsey sétány 58.), vagy futárszolgálat útján kívánja átvenni a könyvet.

Futárszolgálat igénylése esetén a fizetés utánvéttel történik. A vételárat és a szállítási díjat a futárszolgálat munkatársa veszi át a fotókönyv(ek) kézbesítésekor.

 

Bestfotókönyv – Ma fotókönyv, holnap családi kincs.